به گزارش «نماینده»، سیدنظام الدین موسوی در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه (۱۰ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس گفت: این جلسه با حضور وزیر کشور و فرمانده کل انتظامی کشور برگزار شد و گزارشی درباره اتفاقاتی که طی دو هفته اخیر در کشور رخ داده است، ارائه شد.
وی بیان کرد: در ابتدا گزارشی درباره فوت مهسا امینی ارائه شد و فرمانده نیروی کل انتظامی کشور درباره نحوه مواجهه فراجا با این موضوع و اتفاقات و اعتراضاتی که رخ داد، مطالبی را مطرح کرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بعد امنیتی مطالبی را درباره وقایع اخیر ارائه کرد، علاوه بر این ۵ تن از نمایندگان مجلس هم نقطه نظرات خود را در این باره مطرح کردند و پیشنهاداتی هم به دستگاههای اجرایی دادند.
فضای مجازی باید قانونمند باشد
موسوی درباره زمان رفع فیلتر برخی از شبکههای اجتماعی گفت: بخش عمدهای از کسانی که در اغتشاشات اخیر حضور داشتند، از بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تحریک شدند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: نظر مجلس آن است که بر اساس واقعیتهای جامعه مردم باید بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند اما هنوز تصمیم گیری قطعی درباره رفع فیلتر برخی از شبکههای اجتماعی اتخاذ نشده است.
وی درباره وضعیت بازداشت شدگان حوادث اخیر گفت: برخی از بازداشت شدگان جوانانی بودند که در یک فضای هیجانی در روزهای اولیه در اعتراضات حضور پیدا کردند که این افراد آزاد شدند.
موسوی بیان کرد: برخی از افراد هم که عقبه تشکیلاتی نداشته باشند، آزاد خواهند شد و احتمالاً با آنان مدارا میشود. اما افرادی هستند که به صورت تشکیلاتی و سازمان یافته در اغتشاشات حضور یافته اند که همان طور که در بیانیه وزارت اطلاعات آمده است، افرادی که با معاندان ارتباط داشتند قطعاً مورد برخورد قانونی قرار میگیرند و قوه قضائیه برای آنان پرونده تشکیل خواهد داد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: درگذشت مهسا امینی اتفاقی بود که رخ داد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همه مسئولان بر این اعتقاد هستند که حتماً باید احکام شرع، ارزشها، اصول انقلاب و حجاب به عنوان اصول قانون اساسی اجرایی شود و تکالیف شرعی باید مورد توجه قرار گیرد و ما باید نسبت به انجام تکالیف مسئولیت داشته باشیم.
نیروی انتظامی باید تکالیف قانونی خود را انجام دهد
وی بیان کرد: نیروی انتظامی هم مطابق قانون باید تکالیف قانونی خود را انجام دهد. البته ما نسبت به جان انسانها تقید داریم و جان انسانها برای ما بسیار مهم است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: بعد از ماجرای اتفاق افتاده برای مهسا امینی مسئولان ارشد کشور با تشکیل کمیتههایی دستور پیگیری برای بررسی ماجرا را دادند. فرمانده نیروی انتظامی هم توضیحاتی درباره پیگیریهای انجام شده به نمایندگان ارائه داد.
موسوی گفت: به گفته سردار اشتری از همان روز اول که این اتفاق برای مهسا امینی رخ داد، فرمانده کل نیروی انتظامی کل کشور به فرماندهی انتظامی تهران و دیگر مسئولان ذیربط دستور داد پیگیر ماجرا باشند و اشتری گفت که بنده به آنان تأکید کردم که فکر کنید موضوع درباره دختر خود من است و حتماً پیگیریهای لازم را انجام دهید.
گروههای سازمان یافته دنبال ایجاد آشوب در کشور بودند
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین پیگیریهای لازم برای حفظ جان مهسا امینی انجام شد اما متأسفانه فوت شد. برخی از گروههای سازمان یافته فوت مهسا امینی را بهانهای برای ایجاد آشوب در کشور ما کردند و در جلسه امروز یک تفکیک و دسته بندی بین بازداشت شدگان هفتههای اخیر انجام شد و مشخص شد چند دسته از افراد مختلف در اعتراضات مختلف حضور داشتند.
وی افزود: بخشی از مردم به لحاظ فضای عاطفی که ایجاد شده بود، در اعتراضات آن هم در روزهای اولیه حضور یافتند اما پس از آنکه فهمیدند یک جریان به دنبال این است که موضوع مهسا امینی را به مباحث دیگر بکشاند، این دسته از افراد از حضور در میدان خودداری کردند.
اغتشاشگران از سلاحهای سرد و گرم استفاده میکردند
موسوی گفت: در مقابل، برخی از افراد که در این تجمعات حضور داشتند، به صورت کاملاً آموزش دیده و سازمان یافته در این تجمعات حضور پیدا کردند. با خارج از کشور در ارتباط بودند و از انواع سلاحهای سرد و گرم استفاده میکردند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین برخی از افراد در این تجمعات حضور یافتند که علت حضور آنان در تجمعات، هیجاناتی بود که در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی ایجاد شد. با وجود این را باید بگویم که علیرغم عمیق و گسترده بودن سطح تحرکاتی که معاندان در دو هفته اخیر انجام دادند، مردم به این حرکتها نپیوستند.
قاطبه مردم با آشوبها همراه نشدند
وی افزود: براساس برآورد وزیر کشور، در اوج درگیری و اغتشاشات که در روز ۳۰ و ۳۱ شهریور بود، بیشتر از ۴۵ هزار نفر در مجموع شهرهای ایران در تجمعات حضور نداشتند که نشان میدهد قاطبه مردم با آشوبها همراه نشدند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق اظهارات فرمانده ناجا و معاون عملیات سپاه سرشاخههای بسیاری از آشوب و اغتشاشها در حوادث اخیر مشخص شدند و همچنین تروریستهای تجزیه طلب در مرزهای غربی و شرقی کشور به دنبال ایجاد اغتشاش بودند.
موسوی تأکید کرد: این گروه تجزیه طلب به دنبال این بودند که فعالیتهای خود را در سیستان و بلوچستان از سر بگیرند که نیروهای امنیتی کشور با آنان برخورد کردند.
وی با اشاره به اظهارات قالیباف در جلسه غیرعلنی مجلس گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که باید بین اعتراض و اغتشاش تفکیک قائل شد. مجلس و مسئولان به این مسئله تأکید دارند که در مجلس یک سری اعتراضات وجود دارد که باید بستری برای بیان اعتراضات فراهم شود.
مجلس شورای اسلامی بستر بیان اعتراضات را قانونمند میکند
موسوی گفت: مجلس شورای اسلامی بنا دارد که فضا و بستر ابراز اعتراضها قانون مند و روشن شود که مرز اعتراضات و اغتشاشات مشخص شود. البته در گذشته هم اعتراضاتی جلوی مجلس انجام میشد اما مردم اعتراضات صنفی خود را مطرح میکردند و در بسیاری از موارد این اعتراضات تبدیل به اغتشاش نشد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نظر ما بر آن است که فضای مجازی نباید میدانی برای سوءاستفاده دشمنان شود. دشمن نباید از فضای مجازی علیه ما استفاده کند و بر این اساس باید فضای مجازی چارچوب دار و قاعده مند شود.
تکمیل می شود…
نظر شما